Ako každý iný tovar, aj krytina potrebuje správnu údržbu, vďaka ktorej sa jej životnosť predlžuje. Aj keď vrchná vrstva vystavená bežným poveternostným podmienkam dlhodobo nemení svoj výzor, neznamená to že krytina je v poriadku.

Za bežnú údržbu krytiny sa považuje najmä pravidelné umývanie (aspoň 1x za rok), aby nedošlo ku kontaktu krytiny s prvkami spôsobujúcimi koróziu – čo je závažné poškodenie plechu. Krytinu je nutné čistiť od lístia, trávy, špiny, hliny a iných predmetov. Pri čistení je nutné používať prostriedky na to určené.

Na údržbu krytiny treba dbať aj pri samotnej pokládke.

Hlavnou zásadou je používať iba náradie, ktoré je v dobrom technickom stave a nepoškodzuje krytinu. Napr. na strihanie plechu sa nesmie používať náradie, ktoré sa zohrieva. Používanie takýchto nástrojov spôsobuje poškodenie organickej a zinkovej vrstvy čo vedie ku korózii. Vhodné je používať vibračné nožnice.

V prípade, že je nevyhnutné chodiť po už hotovej streche, odporúčajú sa používať topánky s mäkkou podrážkou, aby sa zabránilo poškrabaniu povrchovej úpravy krytiny z dôvodu usádzania kovových pilín. Riziko je menšie ako pri tvrdšej podrážke.

Po ukončení pokládky je dôležité skontrolovať či nie je krytina poškodená. Všetky poškodenia ako rezné hrany a škrabance je nutné okamžite ošetriť! Taktiež je potrebné odstrániť všetok stavený odpad ako piliny, zvyšné skrutky, nity a pod.

Pri nedodržiavaní uvedených pokynov nie je možné predĺženie reklamácie, poprípade je možné jej úplné zamietnutie!