Vchodové dvere do nášho domu, či bytu zohrávajú veľmi dôležitú úlohu. Ráno sa s nami lúčia a odprevádzajú nás do práce, či školy a večer nás zase privítajú doma :-) Je teda veľmi dôležité ku výberu správnych dverí pristupovať zodpovedne a venovať tomu dostatok času. Ak tak urobíme, dvere nám budú výborne slúžiť, budú nás spoľahlivo chrániť pred okolitým svetom a spríjemnia nám život počas dlhej doby.

Vchodové dvere musia byť samozrejme bezpečné, ale nemôžeme tiež zabúdať ani na ich dizajnovú a estetickú stránku. Minimálny rozmer jednokrídlových vchodových dverí je cca. 90 cm na 210 cm. Výška dnes však často dosahuje až 240 cm (podľa vkusu zákazníkov :-)). Dvere by sa mali otvárať vždy smerom dovnútra. Materiál vchodových dverí treba zvoliť podľa prostredia, v ktorom budú umiestnené. Dvere sú vyrábané v materiáloch: plast, oceľ, drevo, hliník a kombinácia hliníka a dreva.

Spoľahlivým, renomovaným a uznávaným výrobcom vchodových dverí je firma WIKED. Spoločnosť disponuje vysoko kvalifikovanými pracovníkmi, ktorí sú veľmi skúsení a profesonálni a aj vďaka nim patrí firma k najdynamickejším v celom regióne.

Vchodové dvere WIKED PREMIUM patria medzi kvalitné oceľové dvere (hrúbka krídla 54 mm), ktoré majú zosilnenú obvodovú konštrukciu vyrobenú z dreva a sú vyplnené PUR penou. Majú kvalitnejší zámok a západky ako dvere NORMAL, a sú potiahnuté UV filtrom, ktorý ich chráni pred pôsobením dažďa, slnečného žiarenia a vetra. Keď sa ku dverám pridá hliníková Termo zárubňa (prepustí oveľa menej tepla von z miestnosti ako klasická zárubňa) a vyberie sa k tomu ešte aj kvalitný hliníkový prah, dohromady to všetko vytvorí vynikajúce, kvalitné a maximálne teplo neprepúšťajúce dvere.

Prechod tepla pri Termo zárubni: UD = 1,1 (klasická oceľová zárubňa: UD = 1,7)

Dvere PREMIUM sú moderné, čiastočne presklené a k dispozícii sú v šírkach 80, 90 a 100. Vchodové dvere patria do bezpečnostnej triedy 2, ale iba v prípade ak si zvolíte dvere bez sklených častí (musia byť plné). Takéto vchodové dvere sú vhodné najmä pre RODINNÉ DOMY. Medzi najobľúbenejšie a najkvalitnejšie patria dvere WIKED PREMIUM 11, WIKED PREMIUM 10, WIKED PREMIUM 15 a WIKED PREMIUM 16.

Dostupné prevedenia všetkých dverí: dub zlatý, orech, wenge, antracit, biela a mahagón

  • Možnosti presklenia dverí WIKED PREMIUM 15 a 16: piesok a reflex
  • Možnosti presklenia dverí WIKED PREMIUM 11: piesok, reflex a diamant
  • Možnosti presklenia dverí WIKED PREMIUM 10: piesok, reflex, diamant a mliečne sklo

Ak vyberáte vchodové dvere do BYTU vynikajúcou voľbou pre vás budú dvere WIKED NORMAL. Vchodové dvere NORMAL sú lacnejšou a jednoduchšou variantou dverí PREMIUM. Vchodové dvere sú vyplnené polystyrénom, hrubé sú taktiež 54 mm, ale majú jednoduchšiu obvodovú konštrukciu a nie sú potiahnuté UV filtrom (to by bolo úplne zbytočné, keďže nebudú vystavené slnku ani dažďu :-)).

Dvere sú dostupné v rôznych prevedeniach, sú moderné, zaujímavé a s viacerými možnosťami presklenia. Každý zákazník si môže vybrať tie dvere, ktoré sa mu páčia a hodia ku vnútornému zariadeniu bytu najviac. Vchodové dvere sú k dispozícii v šírkach 80, 90 a 100. Dvere patria do bezpečnostnej triedy 2, ale iba v prípade ak nebudú vôbec presklené.

Medzi najobľúbenejšie a cenovo najprijateľnejšie patria dvere WIKED NORMAL 18, WIKED NORMAL 17, WIKED NORMAL 14, WIKED NORMAL 13, WIKED NORMAL 8 a WIKED NORMAL 7.

Dostupné prevedenia všetkých dverí: dub zlatý, orech, wenge, antracyt, biela a mahagón Možnosti presklenia dverí WIKED NORMAL 18 a 17: piesok a reflex

  • Možnosti presklenia dverí WIKED NORMAL 8: diamant a reflex
  • Možnosti presklenia dverí WIKED NORMAL 7: reflex, piesok, diamant a mliečne sklo

Dvere WIKED NORMAL 13 a 14 sú bez možnosti presklenia, vyrábajú sa len plné. Tieto vchodové dvere vyhovujú certifikácii bezpečnostnej triedy 2, ale iba s použitím bezpečnostnej vložky (zámku) kompletu triedy C. Pri tomto druhu dverového kovania je vyrobený len 1 špeciálny kľúč a karta (bez karty nie je možné rozrobiť ďalšie kópie kľúčov).

Vchodové dvere do bytu, či domu reprezentujú náš životný štýl a úroveň bývania. DREVO patrí medzi najpoužívanejšie materiály na výrobu vchodových dverí. Dvere vyrobené z kvalitného dreva sa vyznačujú stabilitou, moderným a estetickým vzhľadom. Na drevo môžeme použiť množstvo farieb a odtieňov, čím dosiahneme dokonalé zladenie s oknami a celkovou fasádou domu. Najčastejšie používanými materiálmi sú dub, buk, javor, borovica alebo smrek. Údržba drevených dverí je bohužiaľ náročnejšia (oproti dverám plastovým, oceľovým alebo hliníkovým). Drevo ako prírodný materiál ľahšie podlieha pôsobeniu počasia, môže byť napadnutý hmyzom alebo plesňou. Preto sa treba o drevený povrch pravidelne starať. Cena drevených dverí je najvyššia z pomedzi ostatných druhov, ale ich dizajn a vyžarovanie stojí za to.

Vchodové dvere môžu byť vyrobené aj z kvalitného PLASTU. Dvere môžeme harmonicky zladiť s plastovými oknami, ktoré máme použité na dome. Plastové dvere sú obľúbené medzi zákazníkmi vďaka svojej priaznivej cene a neustále stúpajúcej kvalite. Zákazníci si majú možnosť vybrať zo širokej škály farieb a ich povrch je odolný voči slnku, vetru a dažďu (farba vydrží dlhšie). Hlavná výhoda plastových dverí je aj ich ľahká údržba.

Vchodové dvere ako súčasť rodinného domu, či bytu tvoria dôležitú estetickú časť celého dizajnu a pútajú pozornosť každej návštevy. Na bezpečnosť dverí nesmieme taktiež zabúdať. Ako som už vyššie spomínala aj pevnosť dverí a použitie vhodných materiálov je veľmi dôležitá a pomôže zvýšiť odolnosť voči vlámaniu.

Firma WIKED ponúka široké spektrum vchodových dverí, z ktorých výberom vhodných doplnkov (kľučka, vložka) urobíme aj dvere bezpečnostné. Keď to všetko dokonale a rozumne zlúčime budeme dlhšiu dobu zaspávať spokojne s pocitom bezpečia.