Staviate novostavbu, váš vysnívaný domov, a prišiel čas riešiť interiér alebo plánujete rekonštrukciu bytu, starého domčeka? Po výmene okien, omietkach a podlahe, prichádza na rad výber nových interiérových dverí. Na trhu je v súčasnosti veľký výber, nestačí však vyberať iba podľa farby a materiálu. V tomto článku si povieme viac o reverzných dverách. Prečo sú tak populárne a aké majú výhody?

V poslednom období si mnohí do svojich príbytkov vyberajú reverzné dvere. Počuli ste už o nich? O akých dverách hovoríme? 

 

Čo sú reverzné dvere?

Takéto dvere sa nachádzajú v rovine so zárubňou, a tak spĺňajú estetický aspekt, čisté línie a minimalizmus, ktorý dnes ľudia pri interiérovom dizajne vyhľadávajú. Ďalšou dôležitou funkciou je otváranie dverí „do zárubne“, čiže opačným smerom, ako ste bežne zvyknutí. Takýto spôsob otvárania dverí nie je možný použiť pri akýchkoľvek dverách, všetko závisí od výrobcu. 

 

Aké výhody majú reverzné dvere? 

Reverzné dvere sú vhodné do úzkych priestorov, vďaka možnosti otvárania do opačnej strany. Mnohí ich preto využívajú do úzkych predsiení, ako vstupné dvere do kúpeľne, všade, kde je potrebné nejakým spôsobom eliminovať otváranie dverí smerom do úzkej miestnosti. 

Minimalistický trend esteticky čistých domácností priniesol možnosť zarovnať dvere so zárubňou. Týmto spôsobom sa vytvorí čistá línia so zárubňou, v prípade, že zvolíte na chodbu drevený obklad, viete vytvoriť ilúziu neviditeľných dverí. Dvere zvolíte v rovnakom vzore a farbe ako obklad na stenu. Najčastejšie to môžeme vidieť práve v predsieňach, kde sa vytvára nábytok na mieru s obkladom na steny v jednej farbe a vzore. 

S dnešným výberom materiálov a farieb však môžete podobný efekt docieliť aj vo väčších miestnostiach. V otvorených obývačkách spojených s kuchyňou, z ktorých vedie niekoľko dverí - do komory na potraviny, do spální alebo technických miestností. Biela stena, biele reverzné dvere so zarovnanou zárubňou – jednoduché a praktické. 

Reverzné dvere ocenia nielen vyznávači minimalistického spôsobu bývania, vyzerajú dobre v každom interiéri. V luxusnom bývaní zladené s priestorom a s nádychom modernosti. Do bežnej domácnosti s deťmi i malých bytov v paneláku na sídlisku. Nepôsobia ťažko a mohutne, dokážu zjednotiť priestor, šetria miesto a vyzerajú dobre. Čo viac od dverí potrebujete? Aby sa otvárali a zatvárali, tieto to zvládajú hravo, dokonca aj opačným smerom. 

 

Neponúka ich každý výrobca

V ponuke ich nemá každý výrobca, preto je potrebné sa vopred informovať. U nás nájdete širokú ponuku farieb a vzorov. Stačí nás kontaktovať a radi poradíme tým, ktorí ešte nie sú rozhodnutí. 

Váš tím MoDoS