Nový rok, nové trendy. A to nehovoríme len o obliekaní, či líčení, trendy sa udávajú aj pri podlahách a celkovom interiérovom dizajne. Tento rok sa bude o niečo viac myslieť na funkčnosť, udržateľnosť, odolnosť podláh a v neposlednom rade stále zostáva vzhľad podláh, ktorý mnohokrát doplní štýl vášho bývania. Pozrime sa spolu na trendy roku 2021.

Plánujete rekonštrukciu bytu, rodinného domu alebo staviate novostavbu? Po všetkých stavebných prácach nastáva otázka – Akú podlahu zvoliť. My v MoDos radíme našim klientom vyberať nielen podľa vzhľadu, a to radia aj trendy tohto roka. Pri výbere myslite na odolnosť, udržateľnosť a funkčnosť vybranej podlahy.

Odpovedzte si na niekoľko otázok:

  • Do akej miestnosti vyberám podlahu?
  • Aký typ kúrenia volím pre svoju domácnosť? (ak ste si vybrali podlahové kúrenie, je k nemu potrebné vybrať správny typ podlahy)
  • Mám alebo plánujem mať doma domáceho miláčika?
  • Ako by mala vyzerať podlaha u mňa doma? Čo je môj štýl, čo sa mi páči?

Toto sú základné otázky, na ktoré by ste spolu s predajcom mali hľadať odpovede, aby ste vedeli vybrať správny typ podlahy.

Drevo pre pocit domova

Vzor a vzhľad dreva dodáva každej domácnosti útulný pocit, je jedno či je rok 2001 alebo rok 2021. Drevo vždy bolo a bude nadčasovým rozhodnutím.

Ceny za drevené podlahy sa ale pohybujú vo vyšších finančných kategóriách. Okrem iného je drevo náročné na údržbu a dlhodobú starostlivosť. Dnešné trendy preto hovoria jasne, náhradou za drevené podlahy sa stávajú laminátové podlahy.

Odolnosť laminátových podláh

Plusom číslo jedna je pre všetky domácnosti – cenová dostupnosť. Laminátové podlahy sú dnes cenovo dostupné pre každého a vo svojej priaznivej cene ponúkajú nielen krásny vzhľad. Medzi jej výborné vlastnosti, ktoré ocení každá domácnosť, aj tá s domácimi miláčikmi, je fakt, že je odolná voči poškriabaniu i hluku. Nemusíte sa tak báť drobných či väčších škrabancov pri bežnom užívaní podlahy.

Vhodná je aj do bytov či na vyššie poschodia rodinného domu, lebo funkčne tlmí hluk. Výber tejto podlahy preto ocenia v prípade, že bývate v bytovke, aj vaši susedia. V rodinnom dome budú ideálnou voľbou do detskej izby.

Odolnosť voči hluku či poškodeniu nie je jediným plusom laminátových podláh. Jedným z dôvodov, prečo si získali srdcia mnohých domácností je odolnosť voči vode. Laminátové podlahy si viete vybrať do každej miestnosti v dome a nemusíte sa báť poškodenia. Sú jednoduché na údržbu a dlhotrvajúce.

 
Industriálna domácnosť

U nás nájdete širokú ponuku laminátových podláh, ktoré sa vzhľadom podobajú drevu alebo aj dlažbe či kameňu. Pričom spĺňajú ďalší z trendov na rok 2021 – industriálna domácnosť. Laminátová podlaha svojim vzhľadom pripomína kameň alebo dlažbu, nie je ale studená na dotyk a dáva užívateľovi viac výhod.

Ekologické podlahy

Ekológia sa dostáva do všetkých oblastí života a ľudia si čoraz viac uvedomujú dôležitosť udržateľnosti materiálov. Kompozitné podlahy ponúkajú prírodnú a odolnú voľbu podlahy pre vaše domácnosti.

Vyznačujú sa tým, že sú vhodné do vlhkých miestností, využijete ich preto aj v kuchyni či v kúpeľni. Na dotyk sú teplé a príjemné aj na chodenie s bosými nohami. Majú prírodné zloženie, sú recyklovateľné a vysoko odolné vďaka svojmu zloženiu s prírodnými kameňmi. Svojim vzhľadom zapadnú do každého štýlu bývania – nadčasovými drevenými vzormi vo viacerých farbách.

Viacfarebné originálne podlahy

Novým trendom v roku 2021 budú aj viacfarebné podlahy. Nehovoríme teraz o tom, že si máte polovicu miestnosti dať bledú drevenú podlahu a pre druhú časť zvoliť čiernu vinylovú podlahu. Reč je o krásnych prechodoch, ktoré sa vďaka mnohým druhom podláh, ktoré sa ľahko inštalujú, dajú vytvoriť vo väčších i menších miestnostiach.

Z jedného druhu podlahy sa dá vybrať viacero podobných odtieňoch, ktoré spolu vytvoria zaujímavý výsledný celok na podlahe. Podľahnete tomuto dizajnu/trendu aj vy? Získate tak originálnu podlahu – vyberiete si vlastné odtiene, ktoré sa vám páčia dokopy a pri inštalácii jednoducho striedate rôzne farby. Viete si na to zvoliť drevenú, vinylovú i laminátovú podlahu so vzorom dreva.

S odpoveďami na všetky vaše otázky o podlahách vám radi pomôžeme a poradíme v našej novej predajni MoDos v Košiciach na Rastislavovej ulici.

Váš tím MoDos