Ak výberu vchodových dverí budete venovať dostatok času, prinesú Vám presne to čo Ste od nich očakávali. Dvere Vás svojím spôsobom budú chrániť, no taktiež tvoriť neoddeliteľnú súčasťou Vášho domu.

Domové dvere môžeme roztriediť hneď do viacerých skupín:

1. Oceľové vchodové dvere 
Najväčším plusom týchto dverí je primeraná cena. Výplň dverí tvorí pur pena. Povrchová úprava je oceľ, potiahnutá pvc fóliou a je potiahnutá UV filtrom, aby samozrejme dvere vydržali aj vonkajším vplyvom počasia ako napríklad slnečné žiarenie, dážď, vietor a podobne. Niketorí výrobcovia oceľových dverí, ako napríklad výrobca wiked ponúka v kolekcií dverí premium aj zosilnenú, drevenú, rámovú konštrukciu krídla, aby dvere vydržali čo najdlhšie a aby boli dostatočne spevnené. Tento výrobca však ako povrchovú úpravu zvolil laminovanú povrchovú vrstvu, takže dvere sú odolnejšie aj voči oderu a poškrabaniu. Dvere sa dajú zhotoviť aj s hliníkovou zárubňou čo je veľkým plusom hlavne kôli statike a prechodu tepla. Ak by Ste do domu chceli voliť oceľové dvere, tak určite odporúčam zvoliť tohoto výrobcu.

2. Hliníkové vchodové dvere 
Medzi najväčšie výhody týchto dverí je, že majú vysokú životnosť a stálosť tvaru. Nevýhodou je hlavne cena, nakoľko tento typ dverí je väčšinou aj najdrahšia voľba.

3. Drevené vchodové dvere 
Masív (drevo), ponúka príjemný vzhľad. Ak je dostatočne hrubé krídlo, dvere majú aj dobrú tepelnú izoláciu. Drevo si, ale vyžaduje správnu a pravidelnú údržbu. V neprospech týchto dverí hrá vlhké prostredie a tiež priame slnečné žiarenie, kde môže nastať zosušenie alebo praskanie a teda častú údržbu.

4. Plastové vchodové dvere 
Nákupná cena nieje najnižšia, ale výhoda je, že pokiaľ máte plastové okná, výborne sa knim hodia aj plastové dvere, najlepšie rovnakej farby. Treba brať na vedomie, ale to že tieto dvere začali vyrábať, len ako doplnkový sortiment k plastovým oknám. Nie sú vhodné na často používané vstupy, ako sú hlavné vstupné dvere, kde po čase dochádza k takzvanému sadaniu.

Treba si ale tiež uvedomiť, že vchodové dvere majú vydržať ozaj dlhú dobu, tak aby aj niečo vydržali. Preto je na každom pre aké vchodové dvere sa rozhodne. Hlavne treba brať do úvahy vždy aj výhody aj nevýhody konkrétnych dverí a rozhodnúť sa pre tú najlepšiu voľbu.